204 - Revolutionären Helmut (eller Hjälmar).

Idag fick jag en smärre chock. Jag såg min bror. Eller som han numera går under "Helmut revolutionären".

Det  hela är en lång historia. Vår familj har en diger samling cyklar. Det som är gemensamt med alla dessa cyklar är att de oftast är sänder. Kaputt. Trasiga. Icke funktionella. Ej fungerande. Antingen är det bakhjulet som har ett ex antal ekrar för lite efter någon genial idé om att köra BMX med en damcykel från tidigt 1900-tal, eller så är det att dynamon är sönder efter ytterligare någon genialisk idé som innefattade att cykla med framhjulet bak-och fram. Till det tillkommer ex antal punkteringar och hoppade kedjor eller allmänt besvärliga cykelskador.

För någon vecka sedan fick pappa nog. Och gjorde en kraftansträngning. Nu skulle cyklarna lagas. Sagt och gjort. Han lagade alla cyklar. Och i cykelyran-09 (som det hela numera är känt som) fick pappa för sig att Adam, a.ka Helmut revolutionären, skulle ha en ny cykel och en matchande hjälm. Sagt och gjort. Han köpte en ny cykel.

Den nya cykeln kompletterad med den nya hjälmen och Adam, Helmut revolutionären, var redo för Tour de France. Därför fick jag en smärre chock när jag idag såg min bror. Cyklandes. I racerfart. Utan hjälm. Jag satte grannens äpple i vrångstrupen och började hostandes skälla ut honom för hans oförsiktighet. Vill han att hans hjärnsubstans ska färga någon random gata? Nu planerar jag och David på hur vi ska förråda Adam och berätta för Mamma och Pappa om hans oförsiktighet. Han skulle använt hjälm, Helmut revolutionären.

Mr.B

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0