209 - När pengar inte är problemet.Ibland så får rika personer för sig att de ska göra en god gärning. Det kan vara att donera pengar till Rädda barnen. Det kan vara att höja barnens månadspeng till 3000. Pund. Men vanligast är att de köper ett fotbollslag.

Det brukar gå till så här. Shejken eller Oligoarken, Tsaren eller Amerikanen, kort sagt den rika snubben, ringer sin ekonomiansvarig:

 - Tja, hur rullar kulorna idag? Har vi hittat någon olja? Hur är det med frun? Äter barnen som de ska? Fick du din bonus på 2.3 miljoner? Smakat hummern på Cesares? Den är snuskigt god!

- Tjenis! Det går bra! På oljefronten intet nytt, men vi tjänade 4 miljarder på börskraschen igår. Hon mår bra, just genomgått sin fjärde botoxkur. Barnen vägrar äta, frugan säger att ju mer revben man ser dess bättre. Jo, tack. Behövdes verkligen. Ska ju köpa en ny yacht. Hummer är inget för mig, rysk kaviar däremot är mumma. Förresten; Intresserad av att köpa ett fotbollslag?

- Ett fotbollslag? Var då någonstans? Äh skitsamma, jag har ändå inget att göra om dagarna. FIFA börjar bli tråkigt. Kan ju ta över ett riktigt fotbollslag istället. Kör i vind!

Så går det alltså till. När fotbollslagen byter ägare. Sen, i sin brist på annat att göra, kastar sig Shejken eller Oligoarken, Tsaren eller Amerikanen, sig in i spelet. De skeppar tonvis med pengar åt vänster och höger för att få in ett par spelare som kan trixa till fem. Sen bygger de rika människorna upp ett imperium av köpta spelare, förslagsvis brassar, som ska ta dem till oanade höjder. Nästa lag att sålla sig till denna skara är Manchester City. De har, i runda slängar, köpt spelare för 2.5 miljarder kronor i sommar. Det är ungefär så många korvar som Kicki Danielsson ätit i sommar. I runda slängar.

Jag väntar med spänning på den dagen då Arlövs BI köps upp. Då kommer fotbollsvärlden skaka. Jag kan riktigt se framför mig; Arlövs BI - Champions Leauge mästare 2018. Så jag ber på mina bara knän till alla er sysslolösa Shejker eller Oligoarker, Tsarer eller Amerikanare, där ute att slänga en blick på fotbollssverige. Här finns potential! Strunta i tredje världen. Divison tre är viktigare!

Mr.B

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0