210 - Gummibandsepedmin.

Varje år är det någon ny modefluga i farten. För 3 år sedan var det viktigt att man inte fick ha hela byxor. Ju trasigare dess bättre. För 2 år sedan gällde converse och inget annat. Förra året skulle man ha solglasögon större än störst. I år är det gummiband.

Gummiband i massor. Ju fler dess bättre, ju färggladare dess bättre. Överallt. Gummiband, gummiband och gummiband. Man ska ha dem över byxorna från foten till låret, man ska ha dem över armarna från handleden till axel, man ska vara täckt i gummiband. Gärna i ett organiserat flerfärgssystem. Det är då man är cool. Det är då man vet att man är moderiktig. Det är då man vet att man gör rätt.

Men en sådan moderiktighet kommer knappast ensam. Man måste ju kombinera gummibanden med något lika raffinerat och påkostat. Något som gör att man riktigt lyser. Något som gör att man sticker ut (man vill absolut inte bli en i mängden). Jag pratar om brunkräm. Av någon, ytterst märklig anledning, så smörjer gummibandsfolket (ja de har blivit en egen folkgrupp - Sveriges tredje största efter Svenskar och Samer) in sig med 2 liter brunkräm så fort de ska lämna dörren. Det är nödvändigt. Trots att sommaren knappt är över. Helst ska brunkrämen bilda ett 3-5 cm tjockt lager som man behöver använda t-röd för att få bort. Brunkräm och gummiband går hand i hand. Det har gått så långt att man numera säljer brunkräm med ett 30 pack gummiband och en anvisning i "Hur du lättast blir moderiktig". Det är konstigt med sådana här modeflugor. 

Eftersom jag är en enstöring som gör allt för att inte följa samhällets riktlinjer bojkottar jag gummiband. I alla dess former. Alla gummiband är förevigt bannlysta från mitt nuvarande hem, mitt framtida hem och alla andra platser jag kan tänkas spendera lite mer än 2 månader. De får inte existera. Överhuvudtaget. Inte alls. Nu ska jag gå och hälla ut mammas brunkräm i duschen. En god gärning.

Mr.B


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0