216 - Ett uppslagsverk.

I vår familj har vi ett uppslagsverk. Till skillnad från vanliga uppslagsverk har det här två ben, spelar Xbox och tycker att fysik är kul.

Det är min bror jag pratar om. Min totala motsvarighet. Jag tycker det är kul att träna, kan knappt räkna och älskar sport. David å andra sidan är ett mattegeni som anser att träning är överskattat och vill se på discovery channel under PL-Lördag. Som helan och halvan med andra ord.

Ibland droppar David lite random fakta. Som att varje människa i genomsnitt sväljer sju spindlar per år. Mest i sömnen. Men ändå. Eller att guld faktiskt heter Aurom på latin. Eller att den grekiska mytologins krigsgud hette (och heter antagligen fortfarande) Ares. Lite småkul fakta, men inte speciellt användbart.

När han var liten så grubblade han över konstiga saker. Som när Universum slutar expandera. Eller varför fåglar flyger. Eller vad E=MC^2 egentligen innebär. Sådana små, ganska lätt hanterliga, saker. Detta var alltså under slutet av 90-talet och början av vårt millenium. Då hade han inte ens fyllt 10.

Mina föräldrar måste undra. Undra hur han fick sina gener. Undra var de kommer ifrån. Men mest av allt undra varför jag bryr mig mer om fotboll än Pluto (som faktiskt inte är en planet utan bara en himmlakropp, allt enligt David) när min bror så passionerat tycker det är kul. Varför blev jag inte smart? Det måste de fråga sig i tid och otid. Men då kan de alltid luta sig tillbaka på att de i alla fall har David, framtida nobelpristagare.

Mr.B

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0