261 - Sveriges Rocky Balboa.

Rocky Balboa. Världens kanske mest kända fiktiva boxare (inte direkt någon överväldigande konkurrens men ändå). Spelad av Sylvester Stalone. I tusen olika filmer. Alla mer eller mindre usla. Men boxas kunde han, Rocky Balboa.

Det finns en svensk motsvarighet till Rocky. Han heter Paolo. Och han är på riktigt. Paolo Roberto. Ett cool, exotiskt, namn. Paolo boxades. En gång i tiden. Men när jag skriver detta så sörjer jag. Jag sörjer förfallet för en av våra största boxarprofiler. Jag sörjer förfallet av italiensvensken med knytnävarna. Jag sörjer.

Det var ett tag sedan Paolo boxades. Ett verkligt långt tag sedan. Flera år sedan. Säkert 9 år sedan. Men precis som Rocky studsar han tillbaka och dyker upp överallt. Först var det som expertkommentator i OS. Då sa han att han blev kär i en ung britt. Det följdes upp av en egenkonstruerad version av Supersize me. Light edition. Det var sorgligt att skåda Paolo stoppa i sig chips som en smärre 160 kgs tysk. Det var där och då jag började tappa lite av den massiva respekt jag hade för Paolo. Men än fanns det hopp.

Det hopp som fanns kvar släcktes succesivt. För ju mer tid det gick desto mer konstiga saker företog Paolo sig. Ibland var det att laga mat med hans italienska farmor/moster/faster/avlägsna kvinnliga kusin/random gumma, vilket Paolo beskrev som "farligt". För det fanns, tydligen, inget som skrämde honom mer än att laga mat med en italiensk 65+ tant. För, jag citerar, "gör man fel får man höra det". Detta är sagt av samma man som i många långa år, förtjänade sitt leverne på att slåss. Slåss mot tyskar. Slåss mot överviktiga ryssar. Slåss mot farliga finnar. Slåss mot allsköns gangstrar. Han var svensk boxnings kung. Hur kommer det sig att han, Paolo Roberto, blev rädd för en skrynklig kvinna med soppslev? Hur gick det så fel?

Igår så blev jag varse ännu ett steg i Paolos förfall. Han har blivit programledare för det TV4's motsvarighet på Paradise Hotel. Expedition Robinson. Jag grät. Jag skrek. Jag snyftade. Boxningens ansikte utåt har förvandlats till dokusåpornas dito. Förfärligt. Någon borde ge honom en rak höger så att vaknar till liv och inser att han ska dela ut käftsmällar, uppercuts, vänsterkrokar eller högerjabbar. Någon. Men det kommer inte vara jag. Jag hade förlorat på KO.

Mr.B


Kommentarer
Postat av: Anonym

Nä, det här är inte okej. Snart gått en månad sedan senast...

2009-12-20 @ 14:03:04
Postat av: Anonym

saknar dina fantastiska ord

2010-01-11 @ 21:11:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0