243 - Handväskor, ett förbannat påhitt.Kvinnor älskar handväskor. Små handväskor, stora handväskor, handväskor som knappt rymmer en femma, handväskor gjorda av krokodilskinn och handväskor i passande storlek för en ful chihuahua. Alla sorters handväskor helt enkelt.

Jag förstår inte grejen. Jag är knappast ensam. Alla manliga individer på denna jord måste fråga sig "vad fan är grejen med handväskor?". I desperation letar jag efter svaret. Men hittar inget. Varför har man en handväska?

Scenario ett; En för liten handväska. En för liten handväska innebär för lite utrymme för smink/plånböcker/hundar/mobiler/MP3-spelare/Dostojevskis samlade verk/en liten, liten, pincett. Det leder till, häng med här, att man måste ha två stycken handväskor istället. Två lika små. För att få plats med allt.

Scenario två; En för stor handväska. En för stor handväska leder till att man överskattar utrymmet. Man fyller sin käraste ägodel med allsköns skräp från espressohousemuggar till 2,5 kgs hantlar. Detta leder såklart till en tung och otymplig väska. Men eftersom man måste ha handväskan i handen/hängande över armen, det är en helig handväskkodex som lyder så "du skall icke bära din handväska på annat sätt än i handen eller hängade över armen", så får man lida i tysthet. Detta medför att man vinglar fram ohyggligt snett och ser ut som om man mer eller mindre gjort i brallan.

Scenario tre; För många handväskor. Såklart har man inte bara en handväska. Man har minst 12. Minst. 12 stycken små, eller stora, handväskor anpassade efter specifika ändamål som "gå ut och gå med hunden"-väskan, "ut och dansa"-väskan, "åka buss"-väskan, "handla glass av han snygge på ICA Maxi"-väskan och slutligen (min favorit) "när vi är lite försenade och vet att vi måste springa för att komma i tid"-väskan. Det finns otaliga. Därför vet man heller aldrig vart man har sina grejer. Nycklarna kan vara i vilken som helst av dessa tolv väskor. Precis som mobilen, hunden, katten, rödbetsburken, målarpenslen, familjeporträttet, kameran, ugnen... ja, ni förstår. Överflödets förbannelse.

Så varför? Varför har man handväskor? Slitaget är enormt, förbrukningen det samma, kostnaderna skyhöga och användningen är ungefär lika med 0. Tacka vet jag en vettig ryggsäck. Eller stora jackfickor.

Mr.B

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0