247 - Födelsedagar.

Vi är sex stycken i vår familj. Det blir sex födelsedagar. Det blir fem födelsedagar utan min egen. Fem förfärliga födelsedagar.

Jag är en fattig man. En man som lever på gränsen till fattigdom. En man med inga pengar. En man som håller hårt i sina femtioöringar. En man som verkligen inte har råd att köpa dyra, onödiga, presenter. Inte ens nära. Det absolut jobbigaste med alla födelsedagarna är att det inte är jämnt utspritt. Allting kommer i en klump. September/Oktober är det värsta. På tio dagar bara rinner det pengar ifrån mig. Jag gråter. Vrålar. Snörvlar.

Sen när man precis hämtat sig från chocken i September/Oktober kommer November. Och ännu en födelsedag. Sedan förstör julen nästa månads bristfälliga intäkt. Lagom till Mars har man återhämtat sig, men tro fan inte att det kommer en födelsedag då också. Under sommaren har man utgifter som glass, badbyxor, ett snitsigt badlakan, fotbollar, chips, öl, ett fyrspann hästar med tillhörande droska, tre små polacker som ska fixa frukost på sängen och få plats i en kartong, en trebent hund och andra oförutseende utgifter. Då fyller nästa människa år. Efter sommaren kommer hösten och då upprepas allt igen.

Kort sagt; Jag är alltid fattig. Som en hund. En trebent hund. Och jag skyller enbart på födelsedagarna. Nu ska jag gå och rita en teckning till min bror. Kreativiteten ersätter likviditeten. Han blir nog glad.

Mr.B

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0