219 - Stolt svensk.Det finns kända svenskar. Svenskar man är stolt över att dem är svenskar. Enligt mig helt fel personer.

Man ska, för att ta ett exempel ur mängden, vara stolt över Nobel. Stolt över att han faktiskt uppfann dynamiten och har fått en fest uppkallad efter sig. Det ska man vara stolt över som svensk. Dynamiten är en fantastisk uppfinning som lett till miljontals döda, mestadels hemmahörande i tredje världen och texas. Det är ju allmänt känt att den vanligaste dödsorsaken i Texas är fyllesprängning med dynamit i jakt på olja. Så är det bara. Att få en fest uppkallad efter sig är ju ingen merit. Det har många fått. Patrik Sjöberg till exempel. "När-Sjöberg-och-Co-snortade-kokain-på-toaletten-festen" är ju en högtid bland Sveriges höjdhopparelit. Så nej, jag är inte stolt över Nobel.

Rykten gör gällande att man bör vara stolt över Astrid. För att hennes böcker är världskända. För att Pippi säljer bra i Ryssland och hela forna sovjet. För att Emil går hem som smör i solsken i Uganda, Somalia och Västafrikanska republiken. För att Kim Jung Il gillar Madicken. Jag ställer mig, återigen, lite tveksam. Att Pippi skulle gå hem i sovjet var ju gjutet. Hon är rödhårig, stark, rik och har en häst. Mer eller mindre en synonym för kommunismen. I Uganda (och alla andra afrikaländer) råder ju kalabalik. Allt till följd av att de är uppvuxna med Emils hyss. Han kan ju göra det, så då får vi också göra det. Den mentaliteten är det som gäller. Madicken och Kim Jung Il går hand i hand. Jag gillade aldrig henne, och jag gillar inte honom heller. Så nej, jag är inte stolt över Astrid.

Så vilka svenskar är jag stolt över? Det finns en del. Men jag ska bjuda på ett axplock. Jag är stolt över:

1. Kvinnan som spydde i direktsändning och sedan skyllde på mensvärk. Sann profil.

2. Roger Pontare, kommentarer överflödiga.

3. Åsa-Nisse. Det kanske bästa som någonsin kommit fram från svensk litteratur.

4. Nyhetsankaret-som-först-hade-mustasch-men-sedan-rakade-av-sig-den-för-att-den-fick-honom-att-se-ut-som-Adolf. Han. En riktig kometkarriär.

5. Olinda. Det finns ingen som säger "Svensk kvaliteé" mer än Olinda.

6. Svenska Rappare. De får oförtjänt mycket skit. Se bara vilka mästerverk som Sverige presterat: http://www.youtube.com/watch?v=brZ6FtY5vf8, http://www.youtube.com/watch?v=3jYBHpklVsE

Mr.B

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0