230 - Vem bryr sig?

Det är ett jäkla tjat i Svenska Tidningar. "Tidningar" ska det stå. För Aftonbladet och Expressen är bara smörja. Det är med andra ord ett jäkla tjat i den Svenska elitsmörjan.

Det är såklart Zlatan på tapeten. Som alltid. Zlatan hit och Zlatan dit. Därimellan är det Gynning, Rosing, Bert K, Danny och Peter Jidhe. Men mest är det Zlatan.

1. "Zlatan laddar inför viktig match med ägg!!" - Den viktiga matchen var mot Getafe, ett förortslag i Madrid som spelar lika bra fotboll som min håriga rumpa tilltalar kvinnor i övre medelåldern, och Zlatan åt en omelett. Men det var tydligen en helt sjukt god omelett, enligt Aftonbladets utsände.

2. "Zlatans fötter har slutat växa!" - Han är 27 år. Det var väl dags.

3. "Ze Zlatans Zuperkramkalas i Zpelartunneln" - Är det bara jag som är trött på Z:an? Känns lite 12 åringar. Och Zlatan sa hej till sina gamla lagkamrater. Snuskigt stort.

4. "Den långes show" - Zlatan är utan tvekan en gudabenådad spelare men att klacka tre gånger på träningen är ingen show. Och visst är han lång, men inte så lång att han kan ensam refereras till som den långe. Jag vet ett par längre. Gandalf t.ex. Han är lång.

5. "Supermålet som lyfte Barca" - Aftonbladets rubrik efter att Zlatan gjort mål mot Sporting Gijon (ett fotbollslag där Thomas Di Leva tagit plats med lätthet). 3-0 målet. I 84e minuten. På ett fult inlägg som touchade en motståndarspelare. Jag rankar det som det 321321e snyggaste målet jag sett.

Kort sagt. Zlatan är bra. Superbra. Inte Zuperbra. Utan bara Superbra. Men han är inte bäst. Han är inte alltid matchvinnare, han har inte alltid show och han är inte intressantast. Chelsea, GIF Lindome, Öster IF och CSKA Moskva. Där har ni roliga lag. Mer sånt i svensk media. Eller förlåt, Svensk Smörja!

Mr.B

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0