238 - Allmän kunskap.

Det finns viss allmän kunskap. Som att solen går upp imorgon. Som att Britney Spears lär raka av sig håret igen. Som att Björn Hellberg kan alla tennisresultat från tidigt 30-tal och framåt.

Man lär sig oftast dessa allmäna kunskaper av överbeskyddande föräldrar. Överbeskyddande föräldrar med en stor misstro till sina barns intelligens. En av sakerna man lär sig av dessa, överbeskyddande jäklar, är att man absolut inte, oavsett vad, får springa med en sax i handen. Det är närmast förbjudet. Det är allmänt känt att alla som springer med saxar mer eller mindre stryker med på kuppen. Jag tror inte på det. Jag tror absolut inte på det. Jag kräver istället bevis. Statistik som säger hur många barn som faktiskt skadat sig för att de tog ett språng med en sax i hande. Statistik som säger hur många dödsfall som är direkt relaterade till löpning med sax. Jag tror att statistiken skulle berätta för oss att det är förbluffande få som skadas eller dör i samband med saxlöpning. Kanske en per år. Inget mer.

Det finns fler "överbeskyddandeföräldrarregler". Som att man inte får bada efter man ätit, för då kan man dö av kramp. Återigen; var är bevisen? vem har dött? vad hade personen ätit? kunde personen simma? Jag skakar på huvudet och suckar. Jag tror nämligen att även i detta fallet finner vi antalet skadad/döda/påverkade personer ruskigt lågt. Och de som dör för krampkänningar under en simtur har med all säkerhet inte alls fått krampkänningar på grund av sitt matintag. Antingen kan dem inte simma eller så är dem så otränade att de helt enkelt inte orkar. Om de åt en macka 20 minuter innan sin simtur eller inte är helt klart ointressant. Lika ointressant som Kicki D.

Fyrkantiga ögon. Vi har alla någon gång blivit hotad med att vi "kan få fyrkantiga ögon av att titta på för mycket TV". Lögn. Ge mig en människa med fyrkantiga ögon. Ge mig en människa säger jag! Totalt omöjligt och det kan vara en av världshistoriens största lögner.

Så därför, som den rebell jag är, uppmanar jag er. Jag uppmanar er att springa med saxar. Jag uppmanar er att bada direkt efter ni tryckt i er 2 kg fiterade räkor. Jag uppmanar er att se på TV tills ögonen blöder. Helst ska ni göra allt på en och samma gång. För det får inga följder. Inga alls.

Mr.B

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0