265 - På jakt efter ett fel.

Idag skulle jag beställa ett sjukförsäkringskort från försäkringskassan. Jag har bävat inför detta. Mest för det låter som en oerhört krånglig och långtråkig uppgift. Ack vad fel jag hade.

Istället för att vara en tidskrävande uppgift på flera långa minuter gick det på ett kick. Ett ögonblick. En sekund. Snabbare än Morgan Freeman gör en halvtaskig rulle om svartas förtryck i södra USA. Så snabbt alltså. Jag blev chockad och en aningen glad. Sedan blev jag fundersam. Det ska inte gå så lätt.

Jag tänkte tillbaka på alla sådan här krångliga internet beställningar jag gjort. En kort tillbakablick alltså. En liten titt i det förflutan. Överraskande nog kom jag med slutsatsen att alla, på något sätt, slutat med hiskeliga mängder pengar att utbetalas. Jag rös vid tanken. Nog om detta, det jag verkligen tittade tillbaka på var hur lång tid det tagit. Vissa beställningar har varit så krånliga och långa att jag behövde klippa skägget med en häcksax. Andra har varit ännu längre. Jag ställde mig därför misstänksam till försäkringskassan. Det ska inte gå så lätt.

Jag började leta. Leta efter något avancerat långt kontrakt att läsa. Leta efter något jobbigt formulär att fylla i. Leta efter Peter Siepen. Ingenting hittade jag. Inte ens Peter Siepen och han brukar vara överallt. Jag blev ännu mer misstänksam. Höll försäkringskassan på att lura mig? Skulle jag bli nästa offer för försäkringskassan? Jag blev rädd. Varför gick det så enkelt? Kommer de skicka Morgan Alling med en köttyxa på mig? Kommer jag tvångsmatas i TV? När jag hade nått så här långt i mina tankegångar började jag kraftigt överväga möjligheten att det här är mitt sista dygn på denna jord. Att jag, från och med imorgon, inte kommer existera. Men snälla försäkringskassan, jag vill inte dö! Jag fyller i varenda blankett, varenda förmulär. Bara jag inte dör! Det kan nämligen inte vara så här enkelt. Det ska inte gå så lätt.

Mr.B
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0