275 - Ryggskott.

När jag vaknade upp idag så var det med en ganska obehaglig känsla. Det kan ha varit för att Lotta E hemsökte mina drömmars värld idag igen. Det kan ha varit för att jag glömde stänga fönstret i natt och det därför var -12 grader i mitt rum. Det kan ha varit för att jag somnade i en ställning som bara kan uppfattas som läskig.

Troligen är det en kombination. Efter att ha vaknat upp med huvudet under benet, armen på halsen, foten i munnen och tummen i rumpan värkte hela min kropp. Verkligen hela min kropp. Allt från ben till snopp. Och inte hjälpte det att Lotta sprungit runt och slagit mig med en pinne i mina drömmar och att jag kunde se min egen, något ansträngda, andedräkt bli vit rök i mitt iskalla rum.

När jag väl tagit mig loss från min egen kropps krampaktiga grepp kunde jag inte röra mig. Stel som en pinne. Oböjlig som Leif Pagrotsky. Som ett kassaskåp. Jag bara satt där. Helt blickstilla. Jag hade nämligen, och har fortfarande skall tilläggas, en makalös värk i ryggen. Det känns som en liten dvärg, troligen Leif Pagrotsky, sitter och slår mig med ett par trumpinnar samtidigt som han sjunger "Fly on the wings of love". Hemskt med andra ord.

Jag haltade in i till frukostbordet. Satte mig ner. Läste tidningen, ruskigt ansträngt, och kände mig som en äkta gubbe. En gubbe på 70+ som heter Enoch. Och är enögd. Enögde Enoch. För att bli lite mer ungdomlig förfluttade jag mig, hoppandes, till min soffa. Där satte jag mig och såg reprisen på "På Spåret". Och åt gröt. Med en hatt på skulten. Likt vilken gubbe som helst. Nu ska jag ta min rullator och gå och köpa bröstkarameller. Det är på den nivån.

Mr.B

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0