277 - Om jag skulle vara någon annan.

Ibland så tänker jag. Vissa dagar tänker jag på Ryssland. Andra dagar tänker jag på Al Gore. Idag tänkte jag på något annat.

Jag tänkte vem jag skulle vara om jag fick vara någon annan. Vem som helst. När som helst. Hur som helst. Jag vet, det låter befängt. Mest eftersom jag är en alltigenom fantastisk varelse. Vem skulle ens kunna komma upp till min, outstanding, nivå? Men jag gav det en tanke. Långsamt började jag avverka potentiella kandidater.

Först tänkte jag på Zlatan. En kille med mycket pengar, grymma fötter, ett helt lands kärlek och en ganska snygg fru. Men sen tänkte jag på hans krok till näsa, att hans fru är typ 15 år äldre och inte kommer vara snygg förevigt och att man inte kan sparka boll när man är 40+. Så jag skrev av Zlatan och vandrade längre tillbaka i historieböckerna.

Nästa tanke var Charlie Chaplin. En cool kille med hatt. Englands stolthet. Världens mest kända stumskådis. Säkert asrik. Säkert med en asnygg fru. För att vara på den tiden. Men sen kom jag att tänka på att han faktiskt inte säger ett ord i någon film, att han inte går hem så bra i Tyskland, filmernas mecka, och att hatt inte alltid är så snyggt.

Nej, jag fick gräva vidare. Jag är som bekant ute efter makt. Mängder med makt. Så jag började gå igenom de stora makthavarna i världen. Från scratch. Lenin, Stalin, JFK, Karl Den Store, Alla påvar, Julius Ceasar och Agamemnon. Det hela var svårt men jag kände att jag var inne på rätt spår. Sedan slog det mig; Vem är den störste i världen? Vem är den mannen med mest makt? Vem är Han med stort H? Gud såklart. Klarre. Självklart. Om jag skulle få vara någon annan skulle jag vara Gud. Gud eller Kristian Luuk.

Mr.B


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0