297 - Curling, en rolig sport.

Det finns få sporter som upprör och berör mer än curling. Jag vet inte varför.

Det är på det hela taget en ganska tråkig sport. Man sopar lite. Man kastar stenar. Man halkar runt och man skriker lite. En vanlig vinterdag i skåne. Men den berör, trots att ingen vet reglerna. Det är kanske därför den är sådan publiksport. För att ingen vet vad den går ut på.

Curling är därför lättsamt att skoja om. Jag gör det ibland när jag kallar någon för en "riktig curlingtant". Eller när jag säger "Du har så dåligt bollsinne att du inte ens kunnat spela curling". Då skrattar jag. Men det finns andra, curlingrelaterade, händelser som jag skrattar till. Tre stycken faktsikt. Tänkte dra dem nu. Bara för att. Ni vet.

1. Galenskaperna gör det bra. De gör det jäkligt bra. Kommentatorn är fantastisk. Reglerna är nog så nära sanningen gemene man kan komma. Jag skrattar hysteriskt. Mest för att det nog går till så här. Kan man tänka sig. Eller?

2. Den här är en outsider. Men jävligt bra. Suspekt. Men bra. Precis som man hade kunnat tänka sig att det går till på tunna iser i norra Kanada. Hade jag varit en mänsklig curlingsten hade jag velat vara Martin De Boer

3. Det här är ännu roligare. Egentligen. För frågorna är så många. 1. Varför en gummikyckling? Varför inte en gummielefant? 2. Väljer han att streaka i curlinghallen för att det är så lite publikvärdar? 3...eller för att det är så kallt? 4. Hur gick matchen? 5. Brydde sig någon? 6. Varför går han som en neandertalare? Har han ichias? 7. Vad har han på huvudet? 8. Och är det en tant som försöker få honom att klä på sig igen? Går sådär.. 

Mr.B

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0