284 - En källa till glädje!

Aftonbladet är, och förblir, alla avdankade journalisters tillhåll. Det är där de samlas. Som på en elefantkyrkogård. Men det finns guldkorn.

Kanske inte just författarmässigt. Där fortsätter nivån att var löjligt, rent ut sagt uselt, låg. Som glocalnet. Eller buskishumor alla Stefan och Christer. Ruskigt låg således. Men det finns ljuspunkter. Saker, artiklar, man skrattar gått åt.

Vi börjar med en, snart given, klassiker. http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/utrikes/article13102058.ab frågorna är många.

1. Hur har Aftonbladet fått tag på följande information? Har man en utrikeskorrespondent i Bangladesh? I så fall, ett klart drömjobb..
2. Vad skar hon av den med? En machete? Flyplanspropeller? Gräsklippare?
3. Vem vill ta hand om det bevismaterialet? Bangladesh polismyndighets motsvarighet till Ricky Martin?
4. Hur stor var den? Alla mäns standard fråga.

Vi följer upp med en, nästan, lika viktig nyhet. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13100926.ab återigen är frågorna många.

1. Vem är den utsände? Och varför, varför, är detta en nyhet?
2. 13 korvar är inte så farligt? Jag har det, svart på vitt, att Göran P, Kicki D, Lasse Kronér och Idol-Ola (ja, han kan!) lätt klämmer 100 korvar tillsammans om dagen. No big deal, som man skulle sagt på McDonalds språk.
3. Är detta en nyhet direkt relaterad till Bangladesh-nyheten? One hopes!

Vi avslutar nyhetssvepet med två, inom samma genre, viktiga världsnyheter. http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/article13086094.ab och http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article13087418.ab inte så många frågor här inte. Ganska solklara artiklar. Bakdelar säljer!

Mr.B

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0